Been- en voetbescherming info

Been- en voetbescherming

Veel professionele werkkrachten lopen langer op veiligheidsschoenen dan op vrijetijdsschoenen. Daarnaast blijft veiligheid erg belangrijk op de werkvloer. Zij willen ook een schoen die uiterst comfortabel zit, die er goed uit ziet en die hen gezond en fit houdt op het werk.

Specifieke informatie:
Schoeisel voor professioneel gebruik kan als volgt worden gerangschikt (classificatie):

SB: Basisveiligheidsschoen, voorzien van een stalen neus en antistatische loopzool voor lichte werkzaamheden.

S1: Veiligheidsschoen met stalen neus, gesloten hiel, antistatische eigenschappen en energieabsorberende hak. Geschikt voor droge werkomstandigheden.

S2: Veiligheidsschoen met stalen neus, gesloten hiel, antistatische eigenschappen en energieabsorberende hak en waterdichte schacht. Geschikt voor natte werkomstandigheden.

S3: Veiligheidsschoen met stalen neus, gesloten hiel, antistatische eigenschappen en energieabsorberende hak en penetratiebestendige tussenzool. Geschikt voor natte werkomstandigheden, die tevens bescherming biedt tegen het doordringen van scherpe voorwerpen middels een stalen tussenzool.

S4: Veiligheidslaarzen met veiligheidsneus 200 J, antistatische zool, en energie-absorberende hak.

S5: Veiligheidslaarzen met veiligheidsneus 200 J, antistatische zool, en energie-absorberende hak, geprofileerde loopzol en een penetratiebestendige tussenzool tot 1100 N.

Normen
NEN-EN 344: Veiligheidsschoeisel, beschermschoeisel en werkschoeisel voor beroepsmatig gebruik: eisen en beproevingsmethoden
NEN-EN 345: Veiligheidsschoeisel voor beroepsmatig gebruik
NEN-EN 346: Beschermschoeisel voor beroepsmatig gebruik
NEN-EN 347: Werkschoeisel voor beroepsmatig gebruik

Relei B.V.